Nacionalni park Kornati

Za provjeru dostupnosti izleta kontaktirajte nas na:

+385 99 457 8090

nauticcentersrima@gmail.com

O izletu
Naš jednodnevni izlet u Nacionalni park Kornati u potpunosti je prilagođen željama putnika, a ovaj najposebniji, rajski arhipelag u Jadranu, ali i Sredozemlju svakako je vrijedan toga da se na ovaj izlet i odlučite.Nakon pola sata vožnje od Srime, Šibenika, Vodica ili Tribunja uplovljamo u prostor Nacionalnog parka i slijedi razgledavanje impresivnih prirodnih fenomena ovog parka, poznatih “kornatskih kruna”. Najduža “kruna” iznad nivoa mora nalazi se na otoku Mana (1350 m), a najviša na otoku Klobučar (82 m). “Krune” se, naravno, protežu i pod morem. Najdublja “kruna” se nalazi na otoku Piškera (preko 90 m).Nakon pauze na otoku Mana, fotografiranja i kupanja po želji, vožnja brodom nastavlja se panoramskim razgledom nacionalnog parka Kornati uz otočiće arhipelaga.
Slijedi iskrcavanje na otočiću Levrnaka na kojemu se gosti mogu osvježiti, prošetati i vrh i s dobrog vidikovca promotriti ovaj prekrasni arhipelag, te ručati u istoimenom restoranu. Svoj izlet mogu nastaviti kupanjem u pješćanoj uvali Lojana
O izletu
Nakon obilaska kamenog labirinta od osamdeset i devet otoka, otočića i hridi u moru i uživanja u netaknutoj prirodi i kristalnom čistom moru, krećemo polako nazad.
Osim toga, Nacionalni park Kornati pravi je ronilački raj. Upravo je bogatstvo podmorskog svijeta najzaslužnije je što je ovaj dio posebno zaštićen. Čak i ako niste ronilac, uz masku i disaljku moći ćete uživati u prizoru na podmorska bogatstva Nacionalnog parka Kornati.
Podmorje Kornata izrazito je čisto i prozirno jer svjetlost duboko prodire što stvara specifično stanište ribama i raznim vrstama vrlo lijepih koralja.Na povratku se zaustavljamo na otoku Prviću, u Šepurinama. Kamene ulice i kućice na otoku će vas podsjetiti na neka stara vremena, jer prometa tamo nema. Mediteranski ugođaj osjetit ćete svim svojim osjetilima. Na kraju ovog izleta istinski ćete odmoriti dušu i tijelo, ali napuniti baterije i obogatiti uspomene slikama koje će biti teško prepričati, a ne doživjeti.

Osnovne informacije

Mjesto polaska

Srima

Vrijeme polaska

8:00 - 18:00

Cijena

Odrasla osoba: 100€

Djeca (7-12): 73.30€

Djeca (0-6): Besplatno

Rezervirajte izlet ovdje

    U skladu s GDPR-om dajem suglasnost za prikupljanje svojih podataka u svrhu komunikacije s Carpe Mare. Za više informacija pročitajte Pravilnik privatnosti