ŠIBENIK

Prekrasan dalmatinski grad na obali Jadranskog mora koji nudi nevjerojatne mogućnosti za istraživanje predivne obale.

Šibenik je još jedan prekrasan grad smješten na obali Jadranskog mora. Poznat je po svojoj bogatoj povijesti i kulturnim spomenicima, ali i po prekrasnom okruženju koje nudi mogućnosti za izlete brodom i plovidbu.

Grad ima prekrasnu staru gradsku jezgru s uskim ulicama, katedralom Sv. Jakova koja se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine i brojnim drugim kulturnim spomenicima. Međutim, ono što Šibenik čini posebnim su brojne uvalice i otočići koji se mogu istražiti tijekom tura brodom. Kristalno čisto more, skriveni zaljevi i uvale čekaju da budu otkriveni.

Jedna od najpopularnijih tura je posjet Nacionalnom parku Kornati, koji se sastoji od 89 otoka, otočića i hridi. Tijekom ove ture, posjetitelji mogu uživati u prekrasnoj prirodi, kristalno čistom moru i prekrasnim pejzažima. Tu su i ture koje vode do obližnjih otoka, poput Zlarina ili Prvića, gdje možete upoznati lokalnu kulturu i tradiciju te uživati u prekrasnim plažama.

Naravno, tu su i razne mogućnosti za plovidbu, od iznajmljivanja jedrenjaka do motornih brodova. Također, Šibenik je poznat i po svojim festivalima, poput Međunarodnog dječjeg festivala ili Šibenik Dance Festivala.

Ukratko, Šibenik nudi prekrasan spoj kulture, povijesti i prirode te brojne mogućnosti za istraživanje prekrasnih uvala i otoka tijekom tura brodom. Grad je idealna destinacija za sve ljubitelje aktivnog odmora i prirode.

Iz naše ponude