ZADAR

Nevjerojatna destinacija na jadranskoj obali koja nudi predivne plaže i brojne mogućnosti za izlete brodom.

Zadar je jedna od najljepših destinacija na Jadranskoj obali. Ovaj prekrasan grad nudi nevjerojatne mogućnosti za istraživanje kulturne baštine, kao i brojne aktivnosti na otvorenom, poput istraživanja prirodnih ljepota i izleta brodom.

Grad ima bogatu povijest koja se ogleda u zidinama, katedralama, crkvama i drugim kulturnim spomenicima koji privlače turiste iz cijelog svijeta. Posebno mjesto zauzima crkva sv. Donata, koja datira iz 9. stoljeća i jedan je od najvažnijih spomenika ranog hrvatskog srednjovjekovlja.

Jedna od najvećih atrakcija Zadra su morske orgulje, jedinstvena glazbena instalacija koja proizvodi zvukove valova i stvara posebno iskustvo za sve koji posjete ovaj grad. Uz morske orgulje, preporučuje se posjetiti i Pozdrav Suncu, još jednu impresivnu instalaciju koja koristi solarne panele kako bi stvorila svjetlosne efekte.

Zadar ima i prekrasne plaže s kristalno čistim morem, idealne za kupanje i sunčanje. Tu su i brojne aktivnosti na otvorenom, poput jedrenja, ronjenja, ribolova i biciklizma, koje će zadovoljiti želje svih avanturista.

Međutim, jedan od najpopularnijih razloga zbog kojeg turisti dolaze u Zadar su izleti brodom do Kornatskog otočja, jednog od najljepših arhipelaga na Jadranu. Ovo područje sastoji se od preko 140 otočića, otočića i grebena koji pružaju nevjerojatnu kulisu za istraživanje prirodnih ljepota. Izleti brodom do Kornata pružaju jedinstveno iskustvo u kojem se možete opustiti na brodu, istražiti netaknutu prirodu, uživati u kristalno čistom moru i posjetiti male ribarske uvale koje se ne mogu pristupiti kopnenim putem.

Ukratko, Zadar je jedinstvena destinacija koja nudi nevjerojatno iskustvo za sve posjetitelje, bilo da su ljubitelji kulture, prirode, aktivnosti na otvorenom ili izleta brodom.

Iz naše ponude